Svieži mandarínkový zákusok

Zákusok je prevzatý z Torty od mamy - poslal Chlebík39

Je skutočne výborný, len som si ho trochu upravila podľa surovín čo som našla doma

Čo potrebujeme na cesto:

5 ks vajec

5 polievkových lyžíc práškového cukru

5 polievkových lyžíc polohrubej múky

1 čajová lyžička vanilkovej arómy

180 ml slnečnicového oleja

1Pl kukuričného škrobu

3PL kakaa

1ks PDP(prášok do pečiva)

štipka soli

Cesto: Najskor si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu,  preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva,  miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá,  potom vmiešame sneh z bielkov ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený papierom  na pečenie. Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 stupňov,  potom zvýšime teplotu na 175 stupňov a pečieme 13-15 minút.

 

Čo potrebujeme na plnku:

500ml šľahačkovej smotany

4Pl Zeesan - príchuť Pomaranč

1 pochuťková smotana

250g mascarpone

1 vanilkový cukor

5PL práškového cukru

1 ks želatinový stužovač

1 konzerva mandarínkového kompótu

1 šlahačka v prášku Dr.Oetker

strúhaná čokoláda

Plnku si urobíme nasledovne: Mascarpone a pochuťkovú smotanu si vymiešame s vanilkou a práškovým cukrom. V druhej mise si vyšľaháme šľahačku so Zeesanom ( je to ochutený stúžovač kúpite ho v cukrárenských obchodíkoch) ja som použila pomarančový. Ak máte vyšľahanú šľahačku tak postupne do nej zašľahávate plnku s mascarpone. Mandarínky si scedíme a do šťavy, ktorá nám zostala z mandarínok zašlaháme želatinový stúžovač. Ten hneď zašlaháme do plnky. Na upečený plát som natrela časť plnky a poukladala mandarínky z kompótu,  ktoré som si nakrájala na kúsky a natrela zvyšnú časť plnky. Vrch som potrela šlahačkou a posypala nastrúhanou čokoládou. Nechala som dve hodiny postať v chlade. Dobrú chuť!