Medové rezy

Cesto:

150 g práškového cukru

2 vajcia

2 lyžice medu

1 lyžička sódy bikarbóny

50 g masla (palmarín!

400 g hladkej múky

čokoládová poleva

 

Krém:

500 ml mlieka

2 krémové prášky Zlatý klas

1 vanilkový cukor

250 g masla

180 g práškového cukru

Postup:

Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a tuk dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame na bod varu. Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky. Spracujeme cesto, rozdelíme ho na 4 bochníky. Rozvaľkáme ich a po jednom upečieme na vymastenom a múkou poskypanom plechu (alebo papieri na pečenie, ktorý si pomastíme).

Z mlieka, Zlatých klasov a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a po lyžiciach pridávame krém. Naplníme podľa obrázka a necháme zaťažený do druhého dňa postáť. Potom polejeme čokoládovou polevou.

Ak chceme robiť na veľký plech, dávame 1 a 1/2  dávky cesta aj plnky.