Chutné medovníčky

Potrebujeme:

3 vajíčka

200 g práškového cukru

6 lyžíc rozpusteného medu

100 g margarínu (Palmarín alebo Helia)

600 g hladkej múky

1 lyžička sódy bikarbóny

1 lyžička prášku do medovníka

1,5 lyžičky škorice

1 lyžička  rozdrvených a preosiatych  klinčekov

Postup:

Vajíčka, práškový cukor a margarín dobre vymiešame, potom primiešame  med a korenie. Múku preosejeme, primiešame sódu bikarbónu a prášok do medovníka, vlejeme tekutú zmes a rukou dobre vypracujeme. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme na chladné miesto odstáť na 24 hodín. Pred pečením dáme cesto na 2-3  hodiny do teplej miestnosti. Potom ho premiesime, na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm  a vykrajujeme tvary podľa vlastného uváženia. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme  na 200-220 stupňov celzia. Ak chceme aby medovníčky boli lesklé, hneď po vytiahnutí z rúry ich natrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžu sa natrieť aj pred uložením do rúry. Ja tak robím najčastejšie.